top of page

De renovatie is gestart!

Datum bericht: 11 maart 2024


We zijn begonnen met de grootschalige renovatie van de Waalse Kerk in Maastricht. Een renovatie die het mogelijk maakt deze landmark in het centrum van Maastricht elke dag een ontmoetingsplek voor Maastrichtenaren en passanten te laten zijn. Hiermee wordt een monumentaal gebouw dat in 1732 door vluchtelingen is gebouwd teruggegeven aan de stad. In onderstaande video vind je een impressie van wat we

gaan doen.De eerste fase van de renovatie is vorige week gestart en loopt tot aan de zomer. De tweede fase loopt tot Kerst 2024 en de laatste fase tot de zomer van 2025. Vanaf september 2025 zal de Waalse Kerk in Maastricht naast een plek voor kerkdiensten ook een maatschappelijke en culture ontmoetingsplek zijn.


We zijn gestart in het vertrouwen dat de financiering van dit project dit jaar volledig rond gaat komen. Momenteel dekken de ontvangen en toegezegde middelen via donaties, subsidies en (renteloze) leningen driekwart van het benodigde geld.


Graag schakel ik jou als één van mijn ruim 1.600 connecties op LinkedIN in om 15% van het laatste kwart te financieren. Ik heb uitgerekend dat als al mijn LinkedIN connecties gemiddeld 100 euro per persoon bijdragen jullie met elkaar deze 15% financieren. Je levert daarmee een wezenlijke bijdrage aan het realiseren van deze nieuwe ontmoetingsplek voor Maastrichtenaren en voor jezelf. Je bent namelijk, als je een keertje in Maastricht bent, van harte welkom voor een kopje koffie/thee en een goed gesprek in de gerenoveerde Waalse Kerk aan de Sint Pieterstraat 6. Ik geeft je dan gelijk een rondleiding in de monumentale kap met een geweldig uitzicht over heel Maastricht. 


Je donatie kun je overmaken op bankrekeningnummer NL54 ABNA 0877 7414 33 o.v.v. donatie renovatie Waalse Kerk LinkedIN. Of via https://lnkd.in/erhNNTmK waar je ook meer kunt lezen over het 1.000 1.000 & 100 10.000 leningsprogramma!


NB1: Ieder tientje telt en tien tientjes tellen nog meer😄! 

NB2: De stichting Waalse Kerk Maastricht is een culturele ANBI. Dat betekent dat bedrijven 150% en particulieren 125% van hun donatie af kunnen trekken van hun belastbaar inkomen 😉.
 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page